Bækkendysfunktion

Næsten alle oplever på et eller andet tidspunkt at få ondt i ryggen, og mange mennesker kæmper med kroniske lænde-/rygsmerter. Det er gennem flere undersøgelser bevist, at årsagen til mere end et ud af tre problemer af denne art skal findes i bækkenet.

Bækkendysfunktioner er fejlstillinger i bækkenet, hvilket mange gange er skyld i, at man kan have skæv ryg eller funktionelt ulige lange ben. Har du evt. indlæg er der derfor en mulighed for at disse kan undværes ved at få bækkenet rettet op.

Andre årsager til dysfunktioner i bækkenet kan være bækkenløsning, hybermobilitet, låsninger og diverse problemer efter traumer.

Symptomer ved bækkendysfunktion kan være smerter ved gang/løb, specielle sidde- eller liggestillinger, lænde- eller rygsmerter som oftest med udstråling i sæderegionen eller problemer ved gang op og ned af trapper.

Ved svære tilfælde kan der være vandladningsproblemer, smerter i ben evt. med sovende fornemmelse eller manglende kontrol. Leddet bør undersøges under bevægelse for at teste for dysfunktion.